Duurzaamheid

Duurzaamheid binnen LISA

LISA is in het bezit van een bronzen duurzaamheidslabel en hier zijn we zeer trots op. Duurzaamheid wordt uitgewerkt op basis van de volgende drie pijlers:

People 

De gezondheid en het welzijn van de LISA-leden staan bij ons hoog in het vaandel. We proberen een positieve en toegankelijke sfeer binnen de vereniging te creëren waar iedereen zich thuis voelt. Wij bieden verdere ontwikkeling van kennis aan door middel van ons jaarlijkse symposium, de IT-Pleitwedstrijd, kroegcolleges en meerdere jaarlijkse kantoorbezoeken. Bovendien bieden wij vacatures aan van kantoren die ze bij ons beschikbaar stellen, zodat leden de kans krijgen om door te stromen in het werkveld.

Planet 

LISA begeeft zich voornamelijk op digitaal vlak. LISA produceert ook minimaal afval. Onder meer uitnodigingen voor algemene ledenvergaderingen, nieuwsbrieven en onze magazines worden allemaal digitaal aan de leden aangeboden. Enkel promotiemateriaal en mogelijk programmaboekjes worden geprint, maar dit wordt beperkt tot een minimum. LISA maakt tevens ook bewuste afwegingen en keuzes bij bijvoorbeeld de aanschaf van promotiemateriaal of een elektrisch apparaat. Er wordt daarnaast altijd gekeken of er nog een mogelijkheid is om afval te hergebruiken of om het te laten recyclen.

Performance 

Duurzaamheid is als belangrijke pijler opgenomen in het beleidsplan van het tweeëntwintigste bestuur van LISA en wordt steeds tot op heden verder uitgewerkt. LISA probeert haar leden actief te informeren over duurzaamheid door middel van social media en de maandelijkse nieuwsbrief. Daarnaast worden commissies altijd gestimuleerd om zoveel mogelijk digitaal te werken, dit is makkelijk en duurzaam.

Recyclen en andere duurzame tips 

Als student kan jij natuurlijk ook wat doen op het gebied van duurzaamheid. Breng jouw oude elektrische apparaten naar een recyclepunt, scheid het afval door het gebruik van ondergrondse containers en mogelijk daarvoor bedoelde bakken in de supermarkt, zet elektrische apparaten uit als je die niet gebruikt en zet de verwarming niet onnodig aan. Samen maken wij Nederland duurzaam!

Voor aanvullende tips of het besparen van energie kan je altijd kijken op: https://www.nle.nl/energie/besparingstips.